Категории

Детски велосипеди

Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)

Този раздел ви представя една безупречна селекция от детски велосипеди. Подбрали сме модели за различни възрасти и предпочитания, с които ще ощастливим максимален брой наши малки приятели. Колелото е играчка, за която всяко детенце мечтае и ние ви даваме възможност да сбъднете мечтите на най-любимото си същество, подарявайки му средството за весели и безгрижни игри.

Какви ползи носи колелото на едно дете?

Карането на колело е умение, което се усвоява доста трудно, но казват, че никога не се забравя. Трудно е да си представим детството без топка и велосипед - това са най-щастливите мигове за няколко поколения вече пораснали деца. Колелото не бива да се възприема като средство, което краде от времето за учене на уроци, нито пък като награда. То дава повече на детето, отколкото предполагаме.

Покупката на детски велосипед ще даде отражение върху физическото развитие на любимото ви същество. Карането му възпитава много ценни физически и волеви качества у подрастващите. Велосипедите, които се произвеждат за деца в училищна възраст, са с почти сходен дизайн с тези за възрастни, само че в умален размер.

Родители и близки могат да се включат активно в обучението на детето, като за целта е желателно да се избягват оживени улици и натоварени булеварди. По време на първите разходки трябва да дадете на начинаещия някои практически съвети. Внимавайте за правилната стойка на младия колоездач. Напомнете му да се придържа към равномерно, без забавяне, дишане (през носа).

Ако трябва да посочим какво дава на децата колоезденето, то можем да изтъкнем няколко неща:

  • Тренират се и се укрепват сърцето и кръвоносните съдове, както и общата издръжливост на организма. Подобрява се качеството на съня и умствената концентрация;
  • Количеството на вдишания въздух се увеличава (белите дробове работят на 100%). Поради факта, че карането се извършва на чист въздух, всеки орган (включително мозъка) получава хранителни вещества от кръвта, метаболизмът се подобрява;
  • Дори ако става въпрос за каране на детско колело за 4-6 години, мускулите на краката се тренират и укрепват: оформя се релеф (форма) и в същото време се увеличава мускулната издръжливост;
  • Подобрява се кръвообращението в тазовите органи;
  • Колоезденето тренира вестибуларния апарат и координацията;
  • Предотвратява зрителни увреждания. При каране на колело се практикува гледане в далечина, докато при четене, зрението е фокусирано върху близки обекти, което е една от причините за развитието на късогледство;
  • Помага за поддържане на оптимално телесно тегло;
  • Активира имунната система. Статистиката показва, че около 70% от децата-колоездачи боледуват по-рядко от грип и настинки.

След всичко казано до тук, можем да обобщим, че ако закупите едно атрактивно детско колело за момиче от нашата колекция, вие ще стимулирате малката си принцеса да прекарва повече време с приятелчетата си на открито, като безболезнено я откъснете от телевизора, компютъра, телефона. Колелото е един от най-лесните начини да отгледате здраво и щастливо дете.

Какъв велосипед е подходящ за вашето дете?

Ако детето ви е навършило 2 годинки, има смисъл да се замислите за покупката на първото му колело. В този случай е удачно да спрете избора си на детско колело без педали, тъй като децата на тази възраст все още нямат развита координация, каквато е нужна за въртене на педалите.

Колелата имат проста конструкция, но дизайнерските особености на моделите за различните възрасти са от голямо значение. Именно на тях ще обърнем внимание в следващите редове, за да ви помогнем да изберете правилното детско колело за момче или момиче. Важно е да се знае, че не всички параметри на избора зависят от възрастта на младия колоездач. Съветваме ви да се вслушате в следните препоръки:

Купувайте от проверени доставчици и не забравяйте да добавите защита

В търсене на евтини детски колела, много родители оставят качеството и безопасността на детето си на заден план. В нашия каталог са включени продукти с отлично качество на сглобка и материали и с ергономичен дизайн, съобразен с възрастта и възможностите на децата от конкретната възрастова група.

Уверяваме ви, че не е разумно първото колело на детето ви да бъде нискокачествено, амортизирано и с видимо неработещи спирачки. Освен това е важно да закупите и предпазни средства. Възпитайте у детето си отговорност към собственото му здраве още от най-ранна възраст. Научете го да използва каска, наколенки и налакътници, дори ако се планира да кара само 10-15 минути.

Съобразете се с мнението на детето

Пазарът е сегментиран за продажба на стоки за различни групи потребители – мъже, жени, момичета и момчета. Не е правилно да изберете произволен модел от нашите колела за момичета. Желателно е да оставите избора на модел на невръстната госпожица, като насочите избора върху велосипедите, подходящи за нейната възраст.

Велосипедът не се купува за родителите, бабите и дядовците или лелите и чичовците. Тяхното мнение относно модела, цвета и екстрите на колелото е нерелевантно. В крайна сметка емоциите от първото колело ще останат за цял живот, а вие със сигурност искате те да бъдат положителни.

Избор според възрастта на детето

В зависимост от възрастта на детето, е важно да обърнете внимание на следните характеристики на велосипеда:

2 години: усвояване на баланса

2 години е идеалната възраст за закупуване на първия велосипед. Първият въпрос, с който ще се сблъскате е: триколка с дръжка или без? Съветваме ви да не избирате нито едното, нито другото! Спрете избора си на детските колела баланс. Никоя триколка няма да научи детето ви да балансира.

Да, вашето дете ще седи удобно на триколката, но няма да има стимул да върти педалите и да се вози. Това важи особено за моделите с дръжка: при тях родителите така или иначе ще откарат хлапето си вкъщи и то разбира това много добре. Ако велосипедът за баланс стане първият индивидуален транспорт на детето, то ще се научи да пази равновесие от ранна възраст.

Балансът е важно умение, което ще бъде полезно при каране на велосипед, мотопед, скутер и мотоциклет за възрастни. Още от 2-годишна възраст детенцето ще може самостоятелно да обикаля локви, дупки и бордюри. Едно детско колело за баланс ще ускори развитието на мускулите на краката, без същевременно да претоварва коленните стави.

3 до 10 години: ръстът е по-важен от възрастта

Изборът на детско колело за 3 годишно дете съвсем не е проста задача, тъй като колелата за тази възрастова група придобиват редица допълнителни функции. Когато сменяте балансиращия велосипед със стандартен, избягвайте моделите с много предавки и заложете на по-прост дизайн.

Между ръчната и крачната спирачка изберете втората, тя е по-надеждна. Откажете се от коша, багажника и страничните колела – по-трудно е да научите хлапето да балансира с тях. Добре е да имате силен звънец / клаксон и комплект фарчета: белите се прикрепят към кормилото, а червените към колчето на седалката. И двете значително подобряват видимостта на велосипедиста от разстояние.

След 3 години детето расте бързо и честата смяна на велосипеда идва твърде скъпо. Започвате да обмисляте как да спестите пари и това е правилно. Ако изберете детско колело за най-малките, карането му от по-високо хлапе ще е не само неудобно, но и опасно. От друга страна, колелата с голям диаметър на гумите ще затруднят колоездача, когато трябва да заобикаля неравности по пътя, да преодолява препятствия и да спира рязко в аварийни ситуации.

Имайте предвид, че при избора на размера на колелото трябва да се ръководите от височината на младия колоездач, а не на възрастта му. Всеки знае, че съотношението ръст и възраст е много условно и много индивидуално.

Подрастващи: ключът е индивидуалният подход

С израстването на детето нарастват и неговите нужди. Забравете за простите лаконични модели, в които няма нищо излишно. Време е да разгледате по-големите колела за момчета с надеждни ръчни спирачки и голям брой предавки от известен производител. Колкото повече детето ви се интересува от колоездене, толкова повече пари има смисъл да инвестирате в покупката.

Изберете модел, като вземете предвид особеностите на фигурата на вашето вече пораснало момче или момиче. Едно дългокрако момиче ще се зарадва на един модел, докато младеж с по-къси крака, но в същото време със същата височина, ще се чувства удобно на съвсем различен велосипед.

Кое е особеното при колелата за най-малките?

Ако търсите да закупите детско колело за момиче на 3 години или пък за момченце на същата възраст, логично е да се насочите към триколките или към моделите без педали. Велосипедите за най-малките се различават в това, че се задвижват чрез бутащи движения на краката. Те са особено популярни в САЩ, Европа и съответно - у нас.

Но защо е необходима такава странна конструкция? Полезно ли е да се кара такова колело? Отговорът е: Да! Основната цел на велосипеда за балансиране е да научи детето да пази равновесие и да премахне страха от истинския двуколесен байк в бъдеще.

Можете да започнете да учите детенцето още на 1,5-2 години, веднага щом то стъпи здраво на краката си и порасне до 75-80 см. Това е едно от предимствата на детските колела за баланс – с тях можете да запознаете децата с колоезденето буквално от люлката.

А, какво можем да кажем за триколките, каквито също са включени в продуктовия ни каталог? Триколката е преди всичко средство за забавление. Тя е добър вариант за запознаване на децата с велосипеда като вид транспорт. Триколката може да занимава детето дълги часове и не е нужно родителите да го гонят из целия двор или парк, защото с нея не може да се стигне далеч.

Триколесният велосипед обаче практически не развива сръчността и вестибуларния апарат, въпреки че е супер удобна със страничните си колела. Ако искате да възпитате у детето си любов към спорта или просто търсите къде да насочите енергията му, препоръчваме ви бавно да преминете от триколка към детско баланс колело и едва след това към пълноценен велосипед.

Какво е мнението на лекарите относно колелата за баланс?

Балансиращите детски колела за момичета и момчета са обект на множество научни изследвания. Според психолозите карането на велосипеда допринася за формирането на самоувереност и независимост у децата. Значителна роля играе фактът, че самото дете се движи безпроблемно и пази равновесие (почти като възрастен).

По-големите деца, когато възникнат препятствия, като неравности, бордюри или стъпала, могат да ги преодолеят сами. Почти всички модели детски колела без педали са много леки и децата могат лесно да ги преместят или претърколят през малки прегради.

Ортопедите твърдят, че при такова каране натоварването се разпределя симетрично (за разлика от бутащите се модели), а гърбът остава прав. Няма повишено натоварване на коленете или други стави (за разлика от триколките).

Избор на велосипед за дете на 4 години – на какво да обърнете внимание?

Изборът на детско колело за 4 годишно дете е отговорна задача, която може да повлияе на ранния му опит с колоезденето и на цялостната му безопасност. Съществуват някои ключови фактори, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате велосипед за един толкова млад колоездач:

Размер на колелото: Правилното оразмеряване е от решаващо значение за осигуряване на безопасно и удобно каране. Изберете модел с малка височина, който позволява на детето ви да докосва земята с краката си, когато е седнало. Ако велосипедът е твърде голям, той може да бъде труден за управление и плашещ.

Размер на гумите: Повечето детски колела за 4 годишни обикновено се предлагат с размери на гумите, вариращи от 12 до 16 инча. Изберете размер, който позволява на детето ви лесно да достига педалите и кормилото, като същевременно поддържа леко сгъване на коленете си, когато седи.

Тегло: Лекият велосипед е по-лесен за маневриране и управление от 4-годишно дете. Избягвайте велосипедите, които са прекалено тежки, тъй като могат да бъдат трудни за управление от малките колоездачи.

Спирачки: Велосипедът трябва да бъде оборудван с прости и ефективни ръчни спирачки, по възможност разположени на кормилото. Уверете се, че вашето дете ще може удобно да достигне и да задейства спирачките.

Спомагателни колела: Въпреки че спомагателните колела могат да осигурят стабилност, те могат да попречат на способността на детето да развива баланс и координация. Някои родители избират балансиращи велосипеди за момичета (без педали), за да помогнат на децата да развият тези умения, преди да преминат към модел с педали.

Обезопасителни мерки: Първото падане от колелото може да бъде травмиращо събитие както за тялото, така и за психиката на малките деца. Затова е важно да спрете избора си колелата, оборудвани с обезопасителни функции като предпазители за веригата, за да предотвратите захващане на дрехи във веригата, както и протектор за кормилото за защита от удари.

Регулируем дизайн: Велосипедите с регулируема височина на кормилото и седалката гарантират, че колелото продължава да е удобно и подходящо, докато детето расте. Колелата в нашата колекция са с регулируема височина на седалката в диапазон 34-48 см и натоварване до 35 килограма. Това ги прави подходящи за деца на възраст от 1 до 5 години.

Качество: Инвестирайте в продукт, направен от издръжливи материали. Въпреки че пластмасовите модели могат да бъдат доста изкушаващи като цена, здравият велосипед ще издържи по-дълго, ще осигури по-добро изживяване при каране, а също така потенциално ще бъде по-безопасен.

Привлекателен дизайн: Струва си да изберете детско колело за момиче 4 години с цвят и дизайн, които вашето дете намира за привлекателни. Това може да повиши ентусиазма му за колоездене и да направи изживяването по-приятно. Момичешките ни модели са изключително атрактивни с приятните си разцветки в бяло, жълто, зелено и червено.

Отдаването на приоритет на правилните функции за прилягане и безопасност ще осигури солидна основа за ранните приключения на вашето дете с велосипеда, насърчавайки любов към колоезденето, като същевременно гарантира неговото благополучие. Не се притеснявайте да ни потърсите за консултация относно избора на колелото в случай на колебания.

Удачно ли е да закупите колелото онлайн?

Разглеждайки чудесните ни детски колела за 3 годишни, е логично да се запитате доколко уместно е да купувате един толкова важен продукт онлайн. Ние ви уверяваме, че това може да бъде разумно решение, но има но има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Онлайн пазаруването предлага удобство и голямо разнообразие от възможности, често на конкурентни цени. Има обаче и потенциални недостатъци.

Преди всичко е важно да сте напълно сигурни, че пазарувате от надежден търговец, какъвто безспорно е нашият онлайн магазин за детски колела. Това помага да се сведе до минимум рискът от получаване на по-лош продукт или от проблеми с връщането и възстановяването на суми.

На второ място, размерът е от решаващо значение, особено за детските велосипеди, тъй като те трябва да бъдат удобни и безопасни за каране. Не забравяйте да се консултирате с екипа на магазина ни относно размерите на колелата и да вземете предвид височината и теглото на вашето дете.

Не се отказвайте от добрата оферта, защото не всички изгодни сделки в мрежата означават опит за измама. Можете да изберете някое от страхотните ни детски колела, възползвайки се от ниските цени, които предлагаме. Онлайн покупката на една толкова важна играчка е напълно оправдана, когато е направена в реномиран сайт, който ви предлага подробна и коректна информация относно важните параметри на всички продукти.