Категории
ПОДСИЛЕН МАТРАК ЗА ФИТНЕС 10СМ R60 ЗА УПРАЖНЕНИЯ

ПОДСИЛЕН МАТРАК ЗА ФИТНЕС 10СМ R60 ЗА УПРАЖНЕНИЯ

Модел: 10CM R60
  • 200.00 лв.

Матрака е предназначен както за спортни, така и за рехабилитационни упражнения. Благодарение на това, че матракът е запълнен с мек 10-сантиметров слой полиуретанова пяна, той може да се използва успешно както от възрастни, така и от деца. Безопасността и високото качество на изработката му са потвърдени със сертификат за безопасност, издаден от Спортния институт във Варшава.

ОПТИМАЛЕН РАЗМЕР

Матракът е дълъг 200 см и е широк 120 см, което осигурява комфорт по време на повечето упражнения. Дебелината на матрака от 10 см осигурява подходящо омекотяване и висок комфорт по време на тренировка.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪЛНЕЖ

В матрака е използвана професионална полиуретанова пяна с твърдост R60, която се характеризира с отлична еластичност, абсорбиране на удари и устойчивост на намачкване и деформация.

ПОДСИЛЕН МАТЕРИАЛ

Матракът е изработен от подсилена синтетична кожа, която е издръжлива и се почиства лесно.

Ъглите на матрака са подсилени с двустранен PVC материал, за да се увеличи здравината и издръжливостта.
Всички шевове на матрака са направени с основни нишки, характеризиращи се с отлична здравина и устойчивост на атмосферни условия.

Характеристики:
Дължина на матрака: 200 см
Ширина на матрака: 120 см
Дебелина на матрака: 10 см
Материал: подсилена синтетична кожа
Вид на пяната: полиуретанова
Твърдост на пяната: R60 (мека) 
Гаранция: 24 месеца

Приложение на матрака в спортните съоръжения

В спортните съоръжения като фитнес зали, физкултурни салони и детски игрови площадки, матраците изпълняват няколко важни функции. Освен че създават удобство при изпълнение на наземни упражнения, те могат да се използват и при рехабилитация. Преди всичко обаче задачата им е да обезопасят зоната, създавайки мека точка, която да елиминира травмите при падане.

Нашият 10 сантиметров матрак е идеално решение за обособяване на точка на приземяване при гимнастически тренировки и състезания. В гимнастиката, особено при дисциплините, в които се работи на значителна височина, мекият матрак елиминира опасността от сериозни травми – навяхвания и дори фрактури.

Дунапренената подложка с голяма плътност ще осигури безопасността на децата при използване на катерачни и шведски стени, стълби, въжета и други съоръжения за катерене. Обезопасяването на зоната за игра и упражнения е задължително, когато става дума за използване от деца и юноши.

Кое определя качеството на нашия матрак?

Качеството на матрака за гимнастика и спорт се определя преди всичко от използваните за производството му материали. Нашите матраци са запълнени с качествена полиуретанова пяна (дунапрен), разработена специално за професионална употреба. Този пълнеж се предлага с различна степен на твърдост, като R 60 е сред най-меките версии. Мекотата е важно условие за предотвратяване на травми при приземяване от високо.

Полиуретановият пълнеж е облечен в подсилена синтетична кожа – латекс. Този материал се отличава с висока еластичност, благодарение на която дамаската може да запази здравината си, дори когато е подложена на висока степен на разтягане. Изкуствената кожа улеснява почистването и може да се дезинфектира, за да се поддържа най-високо ниво на хигиена в спортните съоръжения.

Изработката е друг съществен фактор за качеството на гимнастическите матраци. Външното покритие е изработено с подсилени шевове и допълнителни PVC ленти в ъглите. Това гарантира дългия експлоатационен живот на матрака дори при интензивна ежедневна употреба. Калъфът е снабден с цип, който позволява провеждане на щателно почистване и евентуални поправки.