Категории
ВЪРТЯЩИ ДРЪЖКИ - ОПОРИ ЗА УПРАЖНЕНИЯ

ВЪРТЯЩИ ДРЪЖКИ - ОПОРИ ЗА УПРАЖНЕНИЯ

Модел: Yellow RXT
  • 35.00 лв.

Въртящите дръжки/опори за упражнения са разновидност на лицевите опори, съчетаваща функцията на лицевите опори с туистер. Комбинацията от тези две функции осигурява по-голяма прецизност на движенията и стабилна позиция по време на тренировка. Използването на лицевите опори с функцията туистър ще ви помогне да ангажирате дълбоките мускули, отговорни за стабилизирането. 

За да се подобри комфортът на тренировката, алуминиевите дръжки са покрити с нехлъзгащ се материал.

Технически параметри:

Диаметър: 19 см
Дължина на дръжката: 18 см
Материал: ABS
Максимално натоварване: 150 кг/бр.
С алуминиеви нехлъзгащи се дръжки

Опорите за упражнения с функция Twister са полезен фитнес инструмент, проектиран да подобри силата, стабилността и цялостната кондиция на тялото. Предлагаме ви висококачествени дръжки с усукващо и въртеливо движение, предназначени за ангажиране на различни мускулни групи, особено тези в сърцевината, корема и долната част на гърба. Основната цел е подобряване на баланса, гъвкавостта и функционалната сила.

Широко приложение във вашата фитнес рутина

Twister опорите RXT се състоят от централен лост (дръжка) с ротиращи държачи от всяка страна. Трениращият се държи за дръжките, докато изпълнява упражнения, които включват усукване или въртене на горната част на тялото. Това усукващо движение натоварва мускулите на торса, насърчавайки по-добра координация и стабилност.

Едно популярно упражнение, използващо въртящи дръжки, е усукването на торса или ротационното движение. Докато се държат за дръжките, спортистите въртят горната част на тялото си от едната страна към другата, ангажирайки косите мускули и други основни мускулни групи. Това упражнение е насочено не само към коремната област - то подобрява подвижността на гръбначния стълб.

Дръжките с Twister функция могат да бъдат включени в различни тренировки, включително традиционни силови тренировки, кръгови тренировки и дори сърдечно-съдови рутинни упражнения. Някои хора ги използват като фитнес аксесоар в дейности като йога или пилатес, за да добавят допълнителна сложност към своите тренировки.

Висококачествени материали

Опорите за упражнения RTX са изработени от внимателно селектирани материали. Главата е направена от удароустойчива ABS  пластмаса, а дръжките – от лек и изключително здрав алуминий. За да се постигне здрав и стабилен захват без приплъзване на ръцете, всяка дръжка е облечена в противплъзгаща обвивка. Тя създава сигурна опора дори при изпотяване на ръцете.

Едно от основните предимства на twister дръжките е тяхната адаптивност към различни нива на фитнес подготовка. Начинаещите могат да започнат с основни усукващи движения, като постепенно увеличават интензивността, докато изграждат сила и стабилност. Всяка опора има протиплъзгаща гумена основа, която остава стабилна върху всякакви подови покрития – твърди и меки.