Категории
Гимнастическа шведска пейка - 160 x 25 x 30 см - Лакирана

Гимнастическа шведска пейка - 160 x 25 x 30 см - Лакирана

Модел: B10
  • 206.00 лв.

Гимнастическа шведска пейка - лакирана с безцветен, матов и екологичен лак - на водна основа.

Използва се за широк спектър от упражнения, необходими за лечение на гръбначни заболявания. 

Изработена е от иглолистен дървен материал, с дебелина 35 мм, завършен в ъглите, за да се избегне всякаква опасност от нараняване. 

Краката на пейката са снабдени с неплъзгащ се материал.

Размери:

  • Дължина: 160 см
  • Ширина: 25 см
  • Височина: 30 см

Вашият рехабилитационен център се нуждае от висококачествено оборудване, каквото ние можем да ви предложим. Имате възможност да закупите лакирана гимнастическа шведска пейка с размери 160 x 25 x 30см, подходяща за широк спектър от упражнения за лечение на гръбначни заболявания. Пейката е изработена от иглолистна дървесина, което я прави лека и лесно преносима.

Основни предимства на гимнастическата пейка

Дървената гимнастическа пейка е универсален и ключов инструмент при рехабилитация и лечение на гръбначни заболявания. Изработена от висококачествена иглолистна дървесина, тя осигурява стабилна и поддържаща повърхност за широк набор от упражнения, насочени към подобряване на здравето и гъвкавостта на гръбначния стълб.

Едно от основните предимства на гимнастическата пейка е нейната адаптивност към различни упражнения, насочени към различни области на гръбначния стълб. За хора, страдащи от гръбначни заболявания като дискова херния или хронични болки в гърба, лежанката предлага платформа за нежни разтягащи и укрепващи движения. Ергономичният дизайн осигурява правилно подравняване на тялото по време на упражненията, насърчавайки безопасна и ефективна рехабилитация на гръбначния стълб.

Пейката е особено полезна за упражнения, които се фокусират върху разтягането на гръбначния стълб. Упражненията за разтягане помагат да се противодейства на ефектите от лоша стойка, заседналия начин на живот и някои дегенеративни заболявания на гръбначния стълб. На шведската пейка, хората могат да изпълняват контролирани извивки и сводове, като постепенно подобряват гъвкавостта и облекчават натиска върху междупрешленните дискове.

Подходяща за рехабилитационни центрове и за домашна употреба

Наред с всички останали предимства, шведската лакирана пейка улеснява изпълнението на упражненията за укрепване на сърцевината, които са от решаващо значение за поддържане на гръбначния стълб.Укрепването на основните мускули спомага за по-равномерно разпределяне на натоварването върху гръбначния стълб, намалявайки напрежението и дискомфорта, свързани със заболявания на гръбначния стълб.

Тази дървена лежанка ви позволява да изпълнявате у дома разнообразни базови упражнения, включително повдигане на крака, планкове и модифицирани коремни преси, като всички те допринасят за по-силен и по-устойчив гръбначен стълб. Моделът е със загладени ъгли, за да се елиминира опасността от нараняване по време на използване.