Категории
Гимнастическа шведска пейка - 200 x 25 x 30 см - Лакирана

Гимнастическа шведска пейка - 200 x 25 x 30 см - Лакирана

Модел: B20
  • 271.00 лв.

Гимнастическа шведска пейка - лакирана с безцветен, матов и екологичен лак - на водна основа. Използва се за широк спектър от упражнения, необходими за лечение на гръбначни заболявания. Изработена е от иглолистен дървен материал, с дебелина 35 мм, завършен в ъглите, за да се избегне всякаква опасност от нараняване.

Краката на пейката са снабдени с неплъзгащ се материал.

Размери:

  • Дължина: 200 см
  • Ширина: 25 см
  • Височина: 30 см

Голямата ни гимнастическа шведска пейка - 200 x 25 x 30 см е рехабилитационно съоръжение, подходящо за медицински заведения и центрове за възстановяване с голяма натовареност и достатъчно свободна площ. Пейката е изработена от висококачествен чамов материал, което я прави достатъчно лека за безпроблемно преместване.

Ниското тегло не понижава стабилността на изделието. Неплъзгащият материал в основата на краката гарантира удобно и безопасно използване върху всякакви подови настилки. Загладените ръбове допълнително се грижат за безопасността на ползвателя.

Ползи от този вид оборудване?

Гимнастическите пейки са оборудване, което се използва в много от специализираните центрове за активно лечение и рехабилитация. Използват се при лечението на гръбначни заболявания и травми, като осигуряват опора и стабилност по време на целенасочени упражнения.

Пейката с дължина 2 метра, която ви предлагаме, може да помогне на рехабилитационната програма по няколко начина:

  • Правилно подравняване: Пейките за лечебна гимнастика предлагат стабилна повърхност за изпълнение на упражнения с правилно подравняване на гръбначния стълб.Поддържането на правилно подравняване е от решаващо значение за намаляване на напрежението върху гръбначните прешлени и предотвратяване на допълнителни травми;
  • Поддръжка на позата: Върху гимнастическата пейка е възможно да се заемат позиции с различен наклон, което позволява на пациентите да намерят най-подходящия поддържащ ъгъл за тяхното състояние. Това помага за облекчаване на натиска върху травмирани или чувствителни участъци в гръбначния стълб;
  • Изграждане на сила: Контролираните движения върху гимнастическа пейка могат да укрепят мускулите около гръбначния стълб, осигурявайки по-добра опора и стабилност.Укрепването на тези мускули също може да помогне за предотвратяване на бъдещи травми и да подобри цялостното здраве на гръбначния стълб.

Пейката е вид лежанка и като основно рехабилитационно оборудване, тя трябва да бъде здрава, удобна, безопасна и да дава възможност за лесна поддръжка. Нашият модел е изработен от иглолистна дървесина – материал, който съчетава лекота, гъвкавост и здравина. Лаковото покритие, с което е запечатано дървото, е на водна основа – без миризма и токсични емисии в затворените помещения.