Категории
Гимнастическа шведска пейка - 300 x 25 x 30 см - Лакирана

Гимнастическа шведска пейка - 300 x 25 x 30 см - Лакирана

Модел: B30
  • 334.00 лв.

Гимнастическа шведска пейка - лакирана с безцветен, матов и екологичен лак - на водна основа. Използва се за широк спектър от упражнения, необходими за лечение на гръбначни заболявания. Изработена е от иглолистен дървен материал, с дебелина 35 мм, завършен в ъглите, за да се избегне всякаква опасност от нараняване. Краката на пейката са снабдени с неплъзгащ се материал.

Размери:

  • Дължина: 300 см
  • Ширина: 25 см
  • Височина: 30 см

3-метровата лакирана шведска пейка е идеално решение за изпълнение на упражнения по двойки. Моделът е изработен от висококачествен иглолистен материал с дебелина 35мм, което говори за перфектна комбинация от здравина и лекота. Загладените ръбове защитават ползвателите от нараняване по време на употреба, а неплъзгащият материал в основата на краката, осигурява максимална стабилност на пейката върху хлъзгави подови настилки.

Характеристики на висококачествените шведски пейки

Гимнастическите пейки, предназначени за рехабилитационни цели, притежават специфични характеристики, за да осигурят оптимална функционалност и подкрепа за хората, подложени на физиотерапия. Те се различават от стандартните лежанки за фитнес по това, че са изработени с внимателно отчитане на нуждите на рехабилитацията.

Важни характеристики на шведската гимнастическа пейка са:

Стабилност и здравина. Конструкцията на пейките за рехабилитация е насочена към постигане на максимална стабилност и здравина. Здравата рамка е изработена от висококачествена масивна дървесина, която осигурява надеждна платформа за изпълнение на различни упражнения, приспособявайки се към физическите особености на пациенти с различен ръст и тегло;

Универсалност. Качествената пейка за рехабилитация е с многофункционален дизайн. Тя позволява на терапевтите да се насочат към различни мускулни групи и да улеснят изпълнението на широка гама от рехабилитационни упражнения. Тази адаптивност е от решаващо значение за справяне с индивидуалните нужди на всеки отделен пациент;

Преносимост и съхранение. Някои рехабилитационни пейки, сред които е и нашият чамов модел, са проектирани да бъдат лесно преносими и съхранявани. Лекотата на пейката е от полза за клиники и центрове с ограничено пространство, позволявайки ефективно използване и съхранение на оборудването;

Лесни за почистване и поддръжка. Като се има предвид медицинската среда, в която се използват, рехабилитационните пейки трябва да бъдат лесни за почистване и поддръжка. Гладките, непорести лакови покрития улесняват почистването и намаляват риска от развитие на бактерии.

За разлика от стандартните фитнес лежанки, конструкцията на качествените шведски пейки за рехабилитация отдава приоритет на специфичните нужди на пациентите, подложени на физиотерапия. Акцентът върху комфорта, стабилността, функциите за безопасност, универсалността и лекотата на поддръжка ги отличава като специализирано медицинско оборудване.