Категории

Детски стени за катерене

Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Ако в дома ви не е останало място, където детето ви все още не се е покатерило, може би е време да помислите за нови върхове, които то да покори. Купете му детска стена за катерене от нашия специализиран магазин, за да стимулирате полезна физическа активност, при която няма да има риск нито за мебелировката, нито за самия малчуган.

Стената е най-подходящото място за игра за вашия палавник. Всичките ни модули са проектирани за безопасни занимания и са пригодени за деца на различна възраст – от 4 до 6-8 години. Такова оборудване е почти задължително в детските зали за игра и занимателни центрове. Може да се закупи дори за детски градини и училища, където децата да се катерят под надзора на треньор или възпитател.

С какво стените са полезни за децата?

Скалното катерене е вълнуващ спорт, който може да се практикува не само на открито, но и в затворени помещения. Наличието на достатъчно спортни зали с такъв профил е красноречиво. Освен това този спорт развива мобилността и гъвкавостта, а също така осигурява тренировка за цялото тяло. И тъй като това е толкова вълнуващо и забавно занимание, то е чудесно за децата.

За родителите, които за първи път се озовават пред такова съоръжение, височината и мащабите може да изглеждат опасни, но бързаме да ви уверим - статистически е доказано, че катеренето в контролирана среда е по-безопасно от някои традиционни спортове като хокей и футбол. Покупката на детска стена за катерене на изгодна цена е начин да осигурите безопасни активни занимания за детето си, откъсвайки го от опасните участъци на открито.

Както при всички активни спортове, и тук трябва да се обърне специално внимание на качествената загрявка и инструктаж преди занятията. Задължително е тренировките или игрите да се провеждат под вещото ръководство на опитен треньор или родител. Това ще позволи да се контролират действията на децата, като се следи стената да не се използва едновременно от няколко от тях, което създава предпоставки за инциденти.

Предимства на стените за деца, които предлагаме

Стените за катерене, включени в нашия каталог, са проектирани специално за този вид дейност. Те са изработени от здрави и леки материали. За направата им е използвано естествено дърво, а повърхността им е лакирана. Лаковото покритие има за цел да защити дървото от гниене, в случай че стената се използва на открито.

Нашите детски стени за катерене предлагат двустранно използване. От едната страна имаме дъсчена конструкция с правилно наредени камъни (стъпала), а от другата – мрежа, която също служи за катерене, помагайки за развитието на баланс и координация. Стените представляват Л—образна конструкция, която може да се сгъва след използване, за да се пести свободното пространство. Размерите на стените варират от 200 до 220см височина при широчина от 90 до 140см.