Категории
Стълбичка за рехабилитация

Стълбичка за рехабилитация

Модел: SRM1815CL
  • 1,701.00 лв.

Медицинска стълбичка за възстановяванe, с 8 стъпала за изкачване и спускане, за хора, загубили способността си да ходят - при възстановяване на походката и равновесието, при възстановяване на заболявания на долните крайници, гонартроза, коксартроза, мускулни или ставни атрофии , тендинит, изкълчвания, навяхвания.

Оборудвана с 5 стъпала от едната страна и 3 стъпала от другата, стълбичката се състои от:

  • Склон с 3 стъпала, изработени от масивна елова дървесина, оцветени и лакирани с екологичен естествен лак, 90 х 60 х 60 см.
  • Наклон с 5 стъпала от масивна елова дървесина, оцветена и лакирана с екологичен естествен лак, 130 x 60 x 60 см.
  • Подест от масивна дървесина от ела, оцветена и лакирана с екологичен естествен лак, 60 x 60 x 60 см.
  • Актуална ръчна изработка.

Изкачването на стъпала е основен момент от рехабилитационната програма на хора, изгубили своята мобилност поради травма или заболяване. Вашият рехабилитационен център вероятно се нуждае от качествена стълбичка за рехабилитация, каквато можем да предложим на конкурентна цена. Ъгловият модел с 3 и 5 стъпала от всяка страна е подходящ за помещения с малка квадратура, позволявайки ви да използвате оптимално тясното пространство.

Специализирано рехабилитационно оборудване от висок клас

Рехабилитационната ъглова стълба е специализирано оборудване, предназначено да помогне на хората да подобрят баланса, стабилността и общата сила на долните крайници. Този тип оборудване обикновено се използва за справяне с различни мускулно-скелетни проблеми, за подобряване на мобилността и насърчаване на функционалните движения.

Конфигурацията от 5 и 3 стъпала е много важен елемент на дизайна, тъй като всяко стъпало представлява различно ниво на трудност или височина. В зависимост от състоянието на пациента и рехабилитационната му програма, терапевтът може да избере колко стъпала да бъдат изкачени и по колко да се слезе. Изкачването и слизането по стълби натоварва мускулите и ставите по различен начин.

Основната цел на ъгловата стълбичка с 5 и 3 стъпала от всяка страна е да предложи прогресивна и адаптивна платформа за лица, подложени на рехабилитация. Потребителите могат да започнат с по-малък брой стъпала и постепенно да напредват към по-голям брой, докато изграждат сила, стабилност и увереност.

Приложение във физиотерапията

Ъгловата стълба е особено полезна за натоварване на определени мускулни групи в долната част на тялото, като квадрицепсите, подколенните сухожилия, прасците и глутеусите. Рехабилитационните упражнения на стъпала могат да помогнат за подобряване на гъвкавостта на ставите, проприоцепцията (осъзнаване на позицията на тялото в пространството) и да подобрят цялостния баланс.

Тези упражнения могат да включват изкачване, напади и други динамични движения, които имитират ежедневните дейности. Освен това стълбата може да се използва за подобряване на сърдечно-съдова кондиция, тъй като извършването на повтарящи се стъпки може да повиши сърдечната честота и да подобри състоянието на сърдечно-съдовата система.