Категории

Протектори за слабини

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

При практикуването на контактни спортове (по-специално бойни изкуства), защитата на слабините е от съществено значение, тъй като дори случаен тангенциален удар в тази област може да бъде изключително болезнен и травматичен. Използването на протектор за слабини е почти задължително в единоборствата: бокс, муай тай, ММА, панкратион и др.

На какво се основава изборът на протектора?

Начинаещите спортисти често пренебрегват защитата на слабините по време на тренировки, което обикновено води до нежелани травми и силна болка. Професионалистите препоръчват да се използва защитна екипировка по всяко време, с изключение може би при работа с круша или друг вид тренажори.

Тук обаче възниква друг въпрос - как да изберем правилния протектор за слабините? На първо място, трябва да вземете решение за вида на този вид защита. Към днешна дата предпазните елементи за ингвиналната област са представени от три вида продукти:

  • Компресионни шорти с джоб.В джоба на шортите се поставя защитен елемент от устойчив материал.Някои модели са оборудвани с "неподвижен" защитен елемент, така че защитата в буквалния смисъл е винаги с вас и изобщо не пречи;
  • Традиционна "раковина".Най-често срещаният тип протектор е дизайнът, представен в сайта. Той има собствен колан и се носи под шортите (крепи се на еластични ленти или връзки).Осигурява по-голяма защита от предишния вариант, но може да пречи малко в началото;
  • Бандаж.Това е най-съвършеният вид протектор за слабини.Дизайнът на бандажа позволява напълно да се покрият външните полови органи на боеца.Той е доста тромав вариант, но не е трудно да се свикне с него.

Имайте предвид, че бандажите са по-често срещани в бокса, където боецът не използва ритници. В MMA и Muay Thai краката са много по-ангажирани, така че е по-практично да се използва класически протектор DBX Bushido. Компресионните шорти не се използват на ринга, а само по време на тренировки.

Друг важен аспект на избора е размерът. Протекторите за слабини имат своя собствена размерна класификация, която е важно да познавате, за да изберете продукт, който гарантирано ще ви пасне. Ако протекторът е по-малък или по-голям от необходимия размер, той ще се размества и няма да може да изпълни основната си функция.