Категории

Рефлексни топки

Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Много състезатели по бокс и други бойни спортове използват рефлексни топки в своята тренировъчна програма. Ако ви е нужно такова оборудване, то нашият магазин може да ви предложи разнообразие от качествени тренажори. Можете да изберете двойна или стандартна топка DBX Bushido ARS или пък чудесен комплект за глава.

Какво представляват рефлекс топките и с какво са полезни за вашето представяне?

Рефлексната топка е един от най-недооценените тренажори в бокса, тъй като болшинството боксьори предпочитат да използват само тежки боксови чували за развиване на силни удари. Всъщност рефлексните топки са предназначени да подобрят скоростта на удара, рефлексите, защитните умения и общото време за реакция.

Тренировките с тях са чудесен начин да развиете координацията око-ръка, като същевременно подобрявате фокуса и концентрацията си, което ги прави важен инструмент за обучение и цялостно подобряване на представянето. Цената на този вид оборудване е доста разумна, за да се лишавате от неговото присъствие в домашната ви зала.

Без значение колко силно удряте опонента си, ако атаките ви нямат нужната точност, няма да постигнете желания успех. Заедно с времето за реакция, боксовите рефлексни топки ви помагат да подобрите точността на контра-ударите, защитата, ловкостта, фокуса, рефлекса, движението на главата и координацията на тялото. Те също се считат за добро оборудване за загряване, което ви помага да изградите издръжливост.

Развийте координацията око-ръка

Ако искате да овладеете техниките на бокса, няма друг начин да го постигнете, освен да развиете страхотна координация между ръцете и очите. Топката, прикрепена с връв към шапката ви, отскача напред и назад за период от време и вие трябва да тренирате удари върху нея.

Това е чудесен начин да развиете мускулната памет по отношение на координацията око-ръка, защото ако искате да нанасяте точни удари и да поддържате ритъма, трябва да държите зрението си стриктно върху топката. Това упражнение ви позволява да подобрите защитата си и ви помага да реагирате бързо и ефективно на всяка атака, което според специалисти е един от ключовите фактори в играта на бокс.