Категории
Paddle float – помощно средство за качване в каяк

Paddle float – помощно средство за качване в каяк

Производител:Palm
Модел: 226
  • 124.00 лв.

Чанта за плаваемост за гребло, полезна при преобръщане.

Поставете торба на греблото, надуйте го и опрете другата част на греблото върху каяка. Такава маневра ще ни улесни при повторното влизане в каяка. Чантата е изработена от материал, устойчив на абразия. Освен това има регулируеми ремъци за закопчаване и клапа, затваряща изхода за въздух.

Размери: 55см х 34.5см

Предлагаме ви Paddle float – помощно средство за качване в каяк. Тази плаваща чанта е изработена от здрави и устойчиви на абразия материали. С размери 55 х 34,5см, това полезно приспособление може да изиграе жизнено важна роля за безопасното плаване на соло каякарите. Предлагаме ви чантата на супер изгодна цена, за да не се налага да правите компромис със своята безопасност във водата.

Какво е Paddle float и как ще ви помогне?

Paddle float е ключово предпазно средство за каякарите, предназначено да им помага в ситуации на самоспасяване.Това надуваемо устройство обикновено се прикрепя към тялото на греблото и помага на гребците да влязат отново в своя каяк след преобръщане, особено в открити води и при екстремни условия.

Основната цел на падъла е да осигури стабилност и плаваемост, позволявайки на каякарите да извършат самостоятелно повторно влизане в съда без помощта на друг гребец. Падъл Флоутът се състои от надуваем мехур, изработен от издръжливи материали като найлон и PVC, здраво закрепен към острието на греблото с помощта на регулируеми ремъци и катарами.За да използва чантата за гребло, каякарят първо я надува, като духа във вентила или използва помпа.

След като се надуе, плувката се плъзга върху единия край на греблото, създавайки плаваща опора. След това каякарят може да закрепи падъла с греблото към вала, образувайки стабилна платформа за повторно влизане в каяка. В случай на преобръщане, гребецът може да използва спасителната техника с Paddle Float, като постави чантата с греблото върху водата и я позиционира перпендикулярно на каяка.

С това приспособление, действащо като стабилизираща опора, каякарят може да хване противоположния край на греблото и да го използва като скоба, докато изпълнява контролирано повторно влизане в кокпита. Този метод е особено ценен в студени и бурни води, където бързото и ефективно самоспасяване е от решаващо значение за предотвратяване на хипотермия и други рискове за безопасността.