Категории

Автобокс

Автобокс Terra Drive 320L - Сив Мат
Автобокс Terra Drive 320L - Сив Мат

300.00 лв. 380.00 лв.

Показва 1 до 20 от 20 (1 страници)

Ако имате повече хобита, отколкото място в багажника на колата си, то определено трябва да помислите за покупката на автобокс. Универсалните затворени багажници са решение за все повече собственици на автомобили – както за почитателите на екстремните дейности на открито, така и за семействата с деца. Тук в Skok.bg ще ви предложим разнообразие багажници с различен дизайн, размер и вместимост.

Какво трябва да знаете за Автобокс багажниците?

Автобоксовете са може би най-добрият начин за увеличаване капацитета на съхранение в един автомобил, когато е нужно вещите да се защитят от елементите на околната среда. Независимо дали отивате на ски или на къмпинг със семейство и приятели, транспортната кутия, монтирана на покрива на колата ви, е супер гъвкаво и удобно решение.

Предвид огромното разнообразие от дизайни и размери, включително в нашия каталог, всеки потенциален купувач може да се обърка. Изборът на таванен багажник тип автобокс за кола може да се окаже доста сложен. Никой не би искал да плаща за нещо, което няма да изпълни успешно основната си функция или ще изисква хиляди компромиси по време на употреба.

За да изберете правилната кутия, на първо място трябва да определите за какво ви е нужна – да транспортирате безопасно ски екипировката си, къмпинг оборудването или по малко и от двете? Добрата новина е, че почти всички боксове могат да използват за превозване на ски и сноуборд, но моделите, проектирани специално за целта, са с нисък профил.

Те седят по-ниско върху тавана на колата, предлагайки елегантен стил и по-добра аеродинамика. Тези кутии функционират най-добре като багажници за ски, а не като багажник за обемисти товари. Ако планирате дълги пътувания, включително такива зад граница, по-разумно е да изберете някои от по-обемистите модели с по-голям капацитет на съхранение.

В случай, че плановете са да превозвате и багаж, и спортна екипировка, препоръчваме да изберете по-тесен, спортен размер автобокс багажник за таван, така че да ви остане място и за монтаж на стойка за велосипед, каяк или друго оборудване. Малките автобагажници често са популярен избор за града. Хората с малки коли се възползват от тях за превозване на детска количка, покупки или куфарите до летището и обратно.

Основни характеристики, заслужаващи вашето внимание

Автобоксовете са отделна категория автомобилни багажници, отличаващи се със собствени характеристики, които е хубаво да познавате. Това са факторите, заслужаващи специално внимание, за да бъде изборът на кутия максимално успешен. Хората, които вече са използвали такова съоръжение, са научили какво да търсят по трудния начин. Целта на следващите редове е да спестим вероятните грешки на напълно начинаещите.

Най-важните характеристики на авто боксовете са:

Капацитет и размер:

Багажните кутии аутобокс се предлагат на различни цени в зависимост от техните размери и капацитет на съхранение. Изборът от варианти позволява да се отговори на различни потребителски нужди. Производителите предоставят различни размери и обеми, което позволява на потребителите да изберат подходящия размер според техните изисквания.

По-малките багажници предлагат около 300 - 400 литра пространство за съхранение, докато по-големите модели могат да осигурят до 600 литра или повече. Правилната преценка на обема, от който се нуждаете, е от решаващо значение, за да сте сигурни, че всичко ще се побере удобно и безопасно в кутията.

Материал и здравина

Автобоксовете обикновено се конструират от издръжливи материали като полиетилен с висока плътност (HDPE) или подсилена ABS пластмаса.Тези материали са леки, но достатъчно здрави, за да издържат на тежки климатични условия и да защитят вашия багаж от проникване на прах и вода.

Освен това, те са устойчиви на UV радиация, като по този начин се предотвратява избледняване или обезцветяване на корпуса на кутията с течение на времето. Когато избирате такъв тип багажници, обърнете внимание на качеството на използваните материали, за да си гарантирате, че избраният продукт ще ви служи дълго и качествено.

Сигурност

Трябва да споменем, че дори един съвсем евтин автобокс притежава някаква елементарна функция за сигурност, така че багажът ви да бъде защитен от посегателства по време на престой, ако колата ви е оставена без надзор. Повечето модели разполагат със сигурна заключваща система, която предотвратява неоторизиран достъп и предпазва вашите вещи от кражба.

Изберете марка кутии, оборудвани със здрави ключалки и допълнителни мерки за сигурност като подсилени резета или системи с двойно заключване за подобрена защита. Боксовете Terra Drive, които ви предлагаме, са оборудвани със система за централно заключване, която осигурява базово ниво на защита.

Аеродинамика за по-ниски нива на шума

Модерните автобоксове на украинската марка са проектирани с оглед на аеродинамиката, благодарение на което се постига намаляване на съпротивлението на вятъра и подобрена горивна ефективност. Техните елегантни профили и опростени форми спомагат за минимизиране на съпротивлението и шума от вятъра по време на шофиране.

Аеродинамичните багажници също така осигуряват по-гладко шофиране, като намаляват вибрациите и шума, причинени от съпротивлението на вятъра, което прави пътуването ви по-комфортно. Имайки предвид, че се използват по-често през топлите месеци, когато пътуванията се случват при отворени прозорци, тази особеност на дизайна е особено важна.

Монтажната система – доколко е важна?

В нашия магазин се предлага висококачествена гама багажници автобокс, чиято цена е изключително достъпна. Всички т се доставят в комплект с крепежните елементи, нужни за монтаж на покрива на превозните средства. Инсталационната система е тип правоъгълна крилна скоба. Монтажът може да се извърши по два начина: върху дъги на аеродинамични профили (до 92 mm) или върху дъги с правоъгълен профил.

Боксовете се предлагат с различни укрепващи системи, които позволяват лесен монтаж и демонтаж. Най-често срещаните монтажни системи включват напречни греди за багажник на покрива, приспособления с U-болтове или скоби. Важно е да осигурите съвместимост между багажника и автобокса и монтажната система на вашия автомобил. Някои кутии имат универсална съвместимост, докато други може да изискват специфични адаптери или приставки.

От значение за удобството при използване на автобокс за автомобил е дали той е достатъчно достъпен за товарене и разтоварване. Някои кутии се отварят двустранно, осигурявайки лесен достъп от всяка страна на автомобила. Тази функция опростява процеса на товарене и разтоварване, особено когато превозното средство е паркирано на тесни места.

По-високият клас продукти също така предоставят интегрирани механизми за подпомагане на повдигането, които помагат при повдигане и спускане на кутията, намалявайки напрежението и необходимите усилия.

Защо е важно багажникът да бъде устойчив на атмосферни влияния?

Автобоксът е създаден именно с идеята да защити вашия багаж от капризите на времето по време на пътуване. Поради тази причина те са оборудвани с уплътнения и изолация, които да поддържат вътрешността на кутията суха и защитена от дъжд, сняг и прах. Добре затворената товарна кутия гарантира, че личният ви багаж и деликатни вещи ще бъдат непокътнати и незасегнати от външни елементи, което ви дава спокойствие по време на пътуването.

Специалното покритие на повърхността на самия багажник автобокс, удължава неговия експлоатационен живот, като предпазва материала от изгаряне под жаркото слънце. Всички знаем колко крехка е пластмасата, изложена на слънчевите лъчи, затова е разумно да инвестирате в качествен продукт, който е защитен от климатичните влияния.

Безспорни предимства

Багажната система, представена в този раздел притежава редица предимства, които я правят една от най-предпочитаните за транспортиране на личен багаж и специализирано оборудване. Едно от основните предимства на карго-кутиите е способността им значително да увеличат капацитета за съхранение на превозното средство.

С автобокс багажник, монтиран на покрива, се осигурява допълнително пространство, което ви позволява да вземете със себе си повече багаж, оборудване или консумативи. Това е особено ценно за пътешествия, къмпинг приключения или семейни ваканции, при които оптималното място за съхранение е от решаващо значение.

Те, също така са проектирани да пазят вашите вещи сигурни и защитени по време на път. Повечето модели са изработени от издръжливи материали, като пластмаса с висока плътност или подсилени полимери, което ги прави устойчиви на удар, атмосферни влияния и UV радиация.

Всеки качествен автобокс багажник за кола разполага със сигурен заключващ механизъм, който ви дава спокойствие, че нещата ви са в безопасност от кражба или случайно изпадане от кутията. Проектирани са така, че да се монтират и демонтират максимално лесно. За целта производителят е включил в комплекта елементите, необходими за монтаж.

Аеродинамичният дизайн на таванните багажници допринася за по-добрата горивна ефективност. Чрез намаляване на съпротивлението на вятъра, вашият автобагажник бокс спомага за рационализиране на въздушния поток около автомобила, което води до намален разход на гориво и по-ниски разходи. Този екологичен аспект не само е от полза за вашия портфейл, но също така допринася за по-чиста околна среда чрез минимизиране на въглеродните емисии.