Категории

Детски боксови круши

Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)

Противно на всеобщото схващане, боксът не просто боен спорт, а занимание, което калява както тялото, така и характера. Неслучайно все повече родители стимулират у децата си интерес към бокса – той съчетава добра атлетическа подготовка и важни умения за самозащита. Ако обмисляте покупката на детска боксова круша, в нашия онлайн магазин ще намерите отлична боксова екипировка за деца и юноши.

Защо е нужна боксова круша на едно дете?

Как да изберем круша за начинаещ млад спортист, така че да му бъде удобна и да не се нарани? Как да определим теглото, материала и пълнежа? Тези въпроси си задават всички родители, решили да позволят на детето си да се занимава с бокс. Преди това същите тези хора вероятно са се питали: защо му е на едно дете боксова круша?

Малко известен факт е, че при работа с крушата, участват всички мускули в тялото. Боксът развива много полезни качества у децата – най-вече концентрация, бързина и точност. Ето защо, ако детето ви има възможност да тренира удари по чувала, то ще се развива по-бързо и по-стабилно.

Избор на крушата – кои са важните параметри?

При избора на крушата е необходимо да се обърне внимание преди всичко на възрастта, опита на детето и на свободното пространство в жилището.Ако няма просторно място за окачване на чувала, тогава помислете дали такава покупка е необходима по принцип.Ако не са налице нужните удобства, тогава просто няма смисъл от покупката.

За домашни тренировки височината на крушата не бива да надвишава 80 см, но в този случай е по-добре да изберете според усещането за удобство на самото дете. Теглото е другият ключов параметър. По правило, колкото по-малко тежи чувалът, толкова по-млад е състезателят, който ще го използва.

За деца под 10 години са подходящи чували с тегло от 10 кг до 40 кг. За по-големите трябва да изберете тегло, равно на самото дете. Уверете се, че крушата не е по-тежка от детето. Така се създава добро съпротивление, но не се създава риск от нараняване. Не правете грешката да купувате чувал с резерв на теглото с идеята, че детето расте. Ако крушата е твърде тежка за вашето дете, то може да нарани ръцете си.

Материал и дизайн на крушата – какво да изберете?

По отношение на дизайна има два вида боксови круши: подови и окачени. За втория вариант ще трябва да положите повече усилия. Тоест, необходимо е да завиете специален анкер с пръстен в тавана, така че да има на какво да окачите чувала. Подовата круша в това отношение е по-удобна и мобилна. Но също така е по-малко стабилна, така че наблюдавайте детето, докато тренира.

Крушите се пълнят с различни материали: пясък, парцали и гумени гранули. Последният вариант е най-практичен - не изгнива, не се руши с времето, не се нуждае от актуализиране и запазва формата си.

Не купувайте детски боксови круши, пълни с вода или въздух. Те се повреждат бързо и са подходящи само за определени спортове. Торбите не трябва да са прекалено твърди или меки. Обшивката също може да е различна: кожа, еко кожа или PVC. Кожата се счита за най-добър вариант, тъй като е издръжлива, почти не се захабява и не се разкъсва, но е по-скъпа. Нейният аналог е изкуствената кожа, която не отстъпва по качество и е по-евтина.