Категории

Каски за бокс

Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)

Тренировъчните каски за бокс DBX Bushido представляват оптимално разнообразие, така че тук всеки може да намери най-подходящото решение измежду тях. Това са продукти с ергономичен и анатомичен дизайн, изработени от висококачествени материали. Дизайнът на всеки модел има конкретно приложение в различните видове бойни изкуства, затова е важно да изберете артикул, който отговаря на вашите цели и нужди.

Избор на боксьорския шлем – какво трябва да знаете?

Боксьорският шлем представлява предпазител за главата на състезателя, оборудван с ударопоглъщащ пълнеж, който осигурява защита за най-уязвимите части. Каските се използват не само в бокса, но в почти всички видове бойни изкуства с цел намаляване на общите наранявания и осигуряване на комфорт по време на спаринг тренировки и състезания. В много от случаите каската е задължителен елемент на екипировката.

Към настоящия момент каските са представени от огромен брой различни модели и дизайни. Те се различават не само визуално, но и като степен на защита, материал и други характеристики. За да бъде избран правилният модел, трябва да бъдат уточнени три основни аспекта:

  • Предназначение – за тренировки или за състезания;
  • Индивидуални параметри на състезателя – ръст, тегло, обиколка на главата;
  • Бюджет.

На съвременния пазар на спортна екипировка, най-широко представен е класът на тренировъчните боксови каски. Това се дължи на липсата на единен подход между различните производители за осигуряване на максимална защита, добра видимост и оптимален комфорт. Тук са представени модели за всеки вкус - от затворени тренировъчни маски до шлемове с пълна защита, където контактът с лицето е напълно изключен.

Тази категория включва затворени модели, които не само покриват лицето, но и имат допълнителна защита за брадичката, скулите и ушите. Затворените тренировъчни каски са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Препоръчват се за употреба без никакви ограничения.

Затвореният тип боксова каска значително ще намали вероятността от получаване на хематоми или разкъсвания, като в същото време частично ще блокира носа и ще го предпази от нараняване. Горната част на каската може да бъде изработена както с връзки, така и с класически ленти с пълнеж от полиуретанова пяна.

Полузатвореният мексикански шлем е друга разновидност, която се явява междинно решение между тренировъчния и турнирния (отворен) модел. Мексиканската каска осигурява добро ниво на защита за ушите и носа, като оставя само брадичката открита. Обикновено такива модели се избират от напреднали и професионални спортисти, които знаят какво точно очакват от екипировката. Жертвайки известна степен на защита, те получават по-добра визуализация. За деца такива модели практически не се произвеждат.

Каски с бъмпер – кога са по-доброто решение?

Каските с бъмпер имат специална подложка на нивото на носа, в която са вградени армиращи елементи. Въпросният бъмпер осигурява високо ниво на защита за носа и по-конкретно за моста на носа. При правилно регулиране на каската ударите не достигат до лицето на спортиста.

Каските с бъмпер се предлагат както с отворена брадичка, така и напълно затворени. Когато избирате модел, обърнете внимание, че наличието на бъмпер с отворена брадичка няма да ви спести от ударите отдолу. Бъмперните тренировъчни каски се препоръчват на спортисти, нуждаещи се от много високо ниво на защита на лицето. Често се използват по време на периода на възстановяване при травми на носа и моста на носа.