Категории

Лапи за бокс

Показва 1 до 20 от 32 (2 страници)

Допълнителните аксесоари като лапи за бокс, стенни щитове и падове, са основен атрибут в тренировките, използвани както от професионални боксьори, така и от любителите на бойните изкуства. Това се дължи на факта, че лапите са не само тренировъчно оборудване, но и полезен помощник за развиване на ключови умения - точност на удара, повишаване на реакцията, физическа издръжливост и координация на движенията.

Каква е тяхната роля в тренировъчния процес?

Опитните боксьори вярват, че без използването на боксов щит/лапа в тренировките никой не би могъл да стане професионалист в бокса. Обучението с лапи помага да се постигнат невероятни резултати и да се усвои умението за правилно разпределение на мускулното усилие. За разлика от боксовата круша или чувала, лапите са най-подходящи за симулиране на истинска битка.

Едно от предимствата на различните видове боксови лапи е компактността. Те лесно ще се поберат в раницата ви, ако отивате на двудневно пътуване, но в същото време не искате да оставите любимия си спорт за няколко дни. Заслужава си да отбележим, че лапите са важен компонент не само в бокса, но и в други бойни спортове: кикбокс, тай-бо, ММА и др.

Ако решите да закупите боксьорски щитове, то ще трябва да обърнете внимание на тяхната класификация, форма, материал и дизайн. Най-често срещаните боксови лапи, които могат да се видят в спортните секции на магазините и в клубовете по бойни изкуства, са представени в два основни вида: прави и извити.

Правите модели са класическата версия на лапата. Те са предназначени за трениране на удари с ръце и крака. Материалът, използван за тяхното производство, обикновено е кожа – естествена или изкуствена, а твърдата подложка помага да се отработи техниката на правите удари.

Огънатите бокс лапи (вдлъбнати/извити) помагат за усъвършенстване на скоростта и точността на боксьора. Основната характеристика на този тип са подложките от твърда полиуретанова пяна. За да се направи тренировката по-удобна, се препоръчва да се носят ръкавици, така че да няма евентуални поражения по кожата на ръцете.

Извитите падове са изработени от кожа, но има и модели от кожен заместител. Ако решите да закупите продукт от еко кожа, разчитайте на кратък експлоатационен период. Използването на свити лапи не е много удобно за усъвършенстване на прави удари, така че вземете под внимание и този факт.

За универсални са приети лапите, които имат външна прилика и с правите, и с огънатите модели, но разликата е в подсилената възглавничка и в наличието на мишена с неголям радиус в центъра. Тяхната функционалност се цени високо заради по-големия им размер и способността им да се закрепят удобно върху предмишниците. Лапите Макивара са идеални за трениране на ритници.

Защо лапите за бокс играят важна роля в подготовката на всеки спортист?

Ключът към успешната кариера на всеки спортист се крие в упоритите тренировки, които му позволяват да поддържа оптимална форма и постоянно да подобрява уменията си. Оттренираният със специален вид лапи бокс, е ключов елемент в обучението на всеки боец.

Работата върху лапите включва набор от упражнения за отработване на удари, при които се използват специални ръкавици. Този тип тренировъчни елементи са подходящи за бокс, таекуондо, кикбокс и други видове контактни спортове. Качествените лапи за бокс са с изгодна цена и се предлагат в различни вариации, всяка от които е предназначена за определен тип упражнения.