Категории

Багажници за коли

Автобокс Terra Drive 320L - Сив Мат
Автобокс Terra Drive 320L - Сив Мат

300.00 лв. 380.00 лв.

Показва 1 до 20 от 28 (2 страници)

Широка гама багажници за коли ви очаква в този раздел на магазин Skok.bg. При нас ще намерите най-удачното решение за сигурно и безопасно транспортиране на вашата спортна екипировка, ловно/риболовно и къмпинг оборудване. В каталога ни са представени продукти на марки като Terra Drive, които изпъкват с функционален дизайн, здравина и достъпна цена. Предлагаме също специални системи за укрепване на каяци на покрива на автомобила.

Каква е функцията на автобокс багажниците?

Багажникът е важен компонент от конструкцията на всяко превозно средство, осигуряващо ценно място за съхранение на основни продукти, багаж, спортно оборудване и т.н. Благодарение на способността им да увеличават максимално ефективността и организацията на превозвания багаж, автобоксовете придобиха огромна популярност.

Допълнителният багажник за кола предлага иновативна система за съхранение, която е специално проектирана да оптимизира начина, по който се използва наличното пространство, като в същото време помогне за поддържане на безупречен ред. Тези конструкции са лесни за монтиране върху покрива на различните видове автомобили – седан, хечбек, SUV. Използването им отговаря на регламентите на ЕС.

Предимства на автобоксовете

Нарастващата популярност на автобоксовете сред собствениците на автомобили говори красноречиво, че те притежават редица предимства. Ако продължавате да се колебаете относно покупката на едно толкова полезно съоръжение, въпреки престоя си в този раздел, то може би следващите редове ще ви стимулират да вземете правилното решение.

Сред многобройните плюсове на авто-багажниците можем да изтъкнем:

Повишен капацитет за съхранение: Автобокс системите предлагат оптимално използваемо вертикално пространство, което ви позволява да подреждате различни артикули и да оптимизирате капацитета за съхранение. Това е особено полезно при транспортиране на по-големи или по-обемисти предмети;

Подобрена организация на багажа: Багажните кутии са оборудвани с разделители, отделения и подвижни секции, което ви позволява да категоризирате и разделяте различните видове предмети. Тази функция помага за поддържане на реда и предотвратява разместването на багажа по време на транспортиране;

Защита и сигурност: Допълнителните багажници за кола обикновено имат вградени заключващи механизми, както и опция за укрепване на предмети с ремъци или мрежи. Това гарантира, че вашите вещи ще бъдат в безопасност, като ги предпазва от търкаляне или повреда по време на пътуването.

Auto Box багажниците революционизираха начина, по който използваме и организираме пространството за съхранение в нашите автомобили. С увеличения си капацитет за съхранение, подобрени функции за организация на багажа и допълнителна защита, те осигуряват практично решение за транспортиране на обемисти предмети при дълги пътувания.

Възползвайте се от удобството и многофункционалността на авто багажниците, за да отключите пълния потенциал за съхранение на вашия автомобил!

Материали и конструкция

Авто-боксът е предпочитан вид багажник за коли, поради факта, че предлага възможност за закрито превозване на багажи. Таваните на превозните средства са мястото, където с помощта на открити релсови системи за укрепване, могат да се превозват различни видове товари, в това число – инструменти, строителни материали, леки земеделски машини, велосипеди и друга спортна екипировка.

Багажните кутии имат по-различна конструкция и принцип на съхранение. Със своите мултифункционални отделения, те предлагат удобно решение за транспортиране на багаж, спортно оборудване и други обемисти предмети. Заслужава си да разгледаме материалите и конструктивните особености на съвременните багажни кутии за автомобили, които гарантират тяхната издръжливост, сигурност и лекота на използване.

Нека да започнем с материалите, използвани за производство. Кутиите обикновено се конструират с помощта на комбинация от здрави и леки материали, като за целта най-често се използват:

  • ABS (акрилонитрил бутадиен стирен): ABS пластмасата е широко използвана заради своята издръжливост, устойчивост на удар и устойчивост на атмосферни влияния.Осигурява отлична защита срещу факторите на околната среда и поддържа структурната си цялост при различни температури;
  • Фибростъкло: Фибростъклото, подсилено със смола, е друг популярен избор на материал.Той предлага здравина и твърдост, като същевременно поддържа сравнително ниско тегло.Фибростъклото също така осигурява устойчивост на драскотини и вдлъбнатини;
  • Алуминий: Някои багажници за автомобили от висок клас включват алуминий в конструкцията си.Алуминият е лек, но здрав, което го прави идеален избор за намаляване на общото тегло, без да се прави компромис с издръжливостта.Освен това е устойчив на корозия, което гарантира дълъг експлоатационен живот на багажника.

Конструктивна особеност на кутиите Terra Drive, които ви предлагаме, е дъното. То е подсилено със стоманени тръби по цялата му дължина. Тръбите са покрити с антикорозионна защита и боя, с което се гарантира тяхната устойчивост на влага, UV лъчи и механично натоварване. Изборът на багажник кутия за кола трябва винаги да се базира на вида на материала, от който е направена.

Конструктивни особености

Така нареченият горен багажник за кола от затворен тип е проектиран да издържи на тежките условия на всяко пътуване, предлагайки сигурно и надеждно решение за транспортиране дори на деликатни вещи. Ако познавате бегло този вид съоръжения, то може би ще ви бъде полезно да се запознаете с техните конструктивни особености.

Ключова характеристика на автобоксовете е аеродинамичната форма. Болшинството продукти, налични на съвременния пазар, се отличават със своя елегантен и аеродинамичен дизайн. Тази форма помага за намаляване на съпротивлението на вятъра и шума по време на шофиране, като подобрява горивната ефективност и цялостната производителност на автомобила.

Друга отличителна черта на таванния багажник за автомобил е подсилената структура. За да се съхрани структурната им цялост, багажниците често имат подсилени рамки и ребра за допълнителна твърдост. Тези елементи повишават цялостната здравина на кутията и предотвратяват деформация или провисване, особено когато е натоварена с тежки предмети.

Двустранното отваряне е друг конструктивен белег на почти всеки багажник за кола кутия. Голяма част от кутиите са проектирани с механизми за двустранно отваряне, което осигурява удобен достъп от всяка страна на превозното средство, улеснявайки лесното товарене и разтоварване, независимо от условията на паркиране или движение.

Сигурността е от първостепенно значение, когато става дума за вашия багаж, затова повечето модели имат заключващи механизми, които осигуряват защита срещу кражба и неоторизиран достъп. Заключващата система може да включва брави с ключ, секретни брави или дори усъвършенствани системи за заключване с функции, устойчиви на подправяне.

Всички багажници за автомобил се фиксират върху покрива на превозните средства посредством специална монтажна система – най-често напречни греди. Тези системи осигуряват сигурна и стабилна връзка между багажника и автомобила. От решаващо значение е да следвате инструкциите на производителя и ограниченията на теглото, за да предотвратите повреда на автомобила или на самия багажник.

В обобщение на казаното до тук можем да заключим, че авто-багажниците предлагат практично решение за разширяване капацитета за съхранение в автомобилите. Чрез използването на издръжливи материали като ABS пластмаса, фибростъкло и алуминий, производителите гарантират дълъг живот, устойчивост на атмосферни влияния и удар на своите продукти.

Конструктивните характеристики, включително аеродинамичен дизайн, подсилена структура, двустранно отваряне, заключващи механизми и системи за стабилно монтиране, подобряват функционалността, сигурността и удобството на пътниците при използване на карго кутия за багажник на кола.

Когато избирате багажник за таван на кола, е важно да вземете предвид своите специфични нужди за съхранение, капацитета на натоварване на покрива на вашия автомобил, както и качеството на използваните материали и дизайна. С правилния избор можете да тръгнете на път с пълно спокойствие, знаейки, че вашите вещи са сигурно съхранени и защитени по време на пътуването.

Видове авто-багажници

Ако си търсите багажник за тавана на кола, то би трябвало да имате предвид определен тип конструкция. Тези полезни съоръжения за транспортиране на стоки се предлагат в два основни варианта – универсални и специализирани. Автобоксовете могат да бъдат причислени към универсалните решения, но съществуват и специализирани укрепващи системи за превоз на конкретно оборудване. Такива са стойките за каяк, които предлагаме.

Багажниците за покривите на автомобили са полезни аксесоари, които позволяват да се увеличи капацитета за съхранение в превозните средства. Предвид широкия набор от налични опции е важно да се запознаете с видовете багажници, за да изберете правилно модела, който отговаря на вашите нужди.

Като вид багажниците биват:

Напречни греди

Багажниците, под формата на двойка напречни греди са най-разпространеният и универсален тип. Както подсказва името им, те се състоят от две греди, монтирани напречно през покрива на автомобила.Те осигуряват здрава основа за закрепване на различни аксесоари, като автобокс кутии, стойки за велосипеди, поставки за каяци, ски/сноуборд и др.

Напречният багажник за покрив на кола обикновено е съвместим с различни модели превозни средства и може лесно да се регулира, така че да поеме товари с различни размери. Този вариант е и най-достъпното решение за превозване на обемни товари, които не се побират в багажното отделение на самото превозно средство.

Повдигнати релсови покривни стойки

Някои автомобили се доставят с фабрично монтирани повдигнати странични релси. Тези релси са разположени успоредно на покрива на автомобила и осигуряват точки за закрепване на покривен багажник. Това е най-елегантният тип конструкция, която се слива с дизайна на автомобила .

Повдигнатите релсови стойки често включват две напречни греди, прикрепени към релсите с помощта на специфични монтажни комплекти. Този тип багажник предлага елегантен и интегриран външен вид и осигурява по-висок капацитет на натоварване в сравнение с някои от другите видове.

Багажници с фиксирана точка

Такъв външен багажник за кола е специално предназначен за превозни средства, които имат предварително инсталирани фиксирани точки за монтиране на покрива. Тези монтажни точки обикновено са скрити под капаци или тапицерии. Стойките с фиксирана точка предлагат изчистен и интегриран вид, като същевременно осигуряват солидна основа за закрепване на товари. Те са известни с лесния си монтаж и съвместимост с широка гама аксесоари.

Трябва обобщим, че багажниците за автомобили са разработени в различни варианти, за да отговарят на различните модели превозни средства и индивидуалните нужди на ползвателите. Всеки тип притежава уникални характеристики и безспорни предимства. Когато избирате багажника Обърнете внимание на фактори като товарен капацитет, съвместимост с аксесоари, метод на монтаж и естетическа привлекателност.

Как бихте могли да превозвате любимия си каяк?

Независимо дали сте запален ентусиаст по водните спортове или просто искате да релаксирате в спокойните води, безопасното и удобно транспортирането на вашата лодка, каяк или кану е от съществено значение. Едно от най-надеждните и ефективни решения е използването на стойки и багажници, проектирани специално за тази цел. В каталога ни ще намерите подходящо решение.

На първо място е необходимо да си отговорите на въпроса: нужна ли ми е специална укрепваща система или мога да използвам обикновен допълнителен багажник за кола, за да превозвам каяка си? Истината е, че без подходящо оборудване, транспортирането на спортна екипировка и особено плавателни съдове може да бъде истинско предизвикателство.

Багажниците за лодки осигуряват надежден и ефективен начин за превозване на вашия плавателен съд, като гарантират, че той ще пристигне до набелязаната дестинация напълно невредим. Специалните стойки имат множество предимства, като на първо място поставяме безопасността. Те предотвратяват потенциални повреди по лодката и каяка по време на транспортиране, минимизирайки риска и от пътни инциденти и злополуки.

Удобството е друг плюс на превозването на каяци и лодки със специални укрепващи системи и носачи. Използвайки подходящо приспособление, ще можете ефективно да товарите, обезопасявате и разтоварвате своя плавателен съд, спестявайки си време и усилия. Напълно немислимо е да транспортирате твърд каяк в стандартна багажна кутия за кола.

Необходимо е да вземете предвид капацитета на подходящия багажник за кола на тавана. Те се предлагат в различни размери и конфигурации, което ви позволява да транспортирате няколко плавателни съда едновременно.

Багажниците на покрива са популярни заради своята гъвкавост и лесен монтаж. Те се прикрепят към тавана на съответното превозно средство и се предлагат в различни стилове, включително J-люлки, седла и стакери. Таванният багажник за кола е с достъпна цена и се смята за идеален за по-малки лодки, каяци или канута.

Съображения при избора на багажника

Покупката на външен багажник за автомобил изисква да се вземат под внимание някои особености на дизайна на продукта – цената не бива да бъде водещ фактор при избора. На първо място трябва да се уверите, че багажникът е съвместим с марката, модела и типа покрив на вашия автомобил. Обърнете внимание на капацитета на натоварване и размерите, особено ако ще превозвате тежки и обемисти товари.

Ако планирате да закупите таванен багажник за кола, за да превозвате каяк или лодка, потърсете модели, които предлагат механизми за товарене, разтоварване и закрепване без усилие. Бързо освобождаващи се презрамки, регулируема подплата и лесна инсталация са желани характеристики.

Сигурността на укрепване на товара е от решаващо значение за безопасността - както на багажа ви, така и за движението по пътищата. Задължително е да изберете здрав и стабилно укрепващ се горен багажник за автомобил, който предлага сигурни точки за закрепване и механизми, които да държат товара на място по време на транспортиране. Заключващите се функции добавят допълнителен нюанс на защита срещу кражба.

Изберете автобокс или друг укрепващ елемент, който е устойчив на атмосферни влияния. Нашите багажници са изработени от висококачествени материали, които могат да издържат на агресивни външни условия. Багажниците с добро качество имат устойчиви на ръжда покрития, UV защита и здрава конструкция.

Ако за вас гъвкавостта на използване е от голямо значение, потърсете багажна кутия за автомобил, която е удобна за демонтиране и съхранение, когато не се използва. Обърнете внимание на материалите и здравината на конструкцията, защото от това зависи също поддръжката, от която ще се нуждае багажникът.

Поддръжката на един закрит багажник за кола е минимална, когато това е продукт с високо качество. Важно е обаче да проверявате редовно кутията за признаци на износване или повреди. Сменете незабавно всички износени ремъци, катарами и укрепващи компоненти. Винаги разпределяйте тежестта равномерно, за да избегнете разместване на багажника и претоварване в една точка.

Високите багажници за леки автомобили крият сериозни рискове от сблъсъци при преминаване под ниски конструкции, затова вземете предвид и височината на колата си при избора на багажника. Следвайте местните разпоредби относно транспортирането на плавателни съдове.

След като сте напълно въоръжени с нужните знания, можете да пристъпите смело към избора на багажника. Гарантираме, че в нашия магазин ще намерите точно това, което сте търсили, при това на доста разумна цена. Пожелаваме ви приятен и ползотворен престой в тази категория!