Категории

Фитнес гимнастически топки за упражнения

Показва 1 до 16 от 16 (1 страници)

Fitball е модерна фитнес топка, която ви позволява да разнообразите и усложните упражненията си по време на спорт и аеробика. Под фитбол е обичайно да се разбира голяма топка за спортни тренировки. Това не е съвсем вярно. Fitballs се предлагат в различни размери и с различно предназначение – например за удряне в под или стена – Slam Ball.

Необходимо е да изберете правилно фитбола, като вземете предвид спортните цели, както и височината и теглото на човека, който ще го използва. Ето защо, ако планирате да купувате фитбол, трябва да знаете точно за кого е предназначен. Топките в колекцията ни са представени в оптимално разнообразие. Тук ще намерите също подходящо оборудване за домашно практикуване на йога и пилатес.

Защо да включите фитбол своята тренировъчна програма

В нашия онлайн магазин предлагаме фитболи за всякакви цели – с различни размери и тегло, изработени от различни материали. Това ви позволява да изберете гимнастическа топка, съобразена с физическите ви данни. Можете да поръчате голям брой Fitballs за вашия спортен център, както и да закупите само един брой за своята фитнес рутина с желания от вас размер.

За големи се смятат топките с голям диаметър 75см. Те са най-търсеният модел, защото с тях могат да тренират както възрастни, така и деца. Тренировките с топка за фитнес са едновременно приятна игра и сериозна група упражнения, която развива както мускулатурата, така и баланса и гъвкавостта. Това е също така чудесен фитнес уред, който не представлява сериозна финансова инвестиция.

Топките за гимнастика са чудесен подарък за всеки член на семейството и за цялото семейство изобщо. Разработено е огромно количество комплекси от упражнения, които могат да се практикуват и от деца, и от възрастни. Съвместната гимнастика обединява членовете на семейството и позволява да се укрепят семейните връзки. Това е много полезно не само от физическа, но и от психологическа гледна точка.

Топката за гимнастика е отличен симулатор, който осигурява не само поддържане на отлична физическа форма, но и спомага за подобряване на емоционалното състояние. Заниманията с този уред не се възприемат като тежко физическо натоварване, което е причина да се поддържа нужното постоянство.

За кого топките за фитнес са особено подходящи?

Ежедневните упражнения с топката ще ви помогнат да укрепите мускулите на гърба, корема, краката. Бихте могли също да повлияете положително на стойката си, като формирате правилната позиция на гръбначния стълб. С помощта на фитнес топката е възможно да подобрите вестибуларния си апарат и координацията.

В момента са разработени комплекси, които позволяват с помощта на Пилатес топка да се коригира теглото, да се подобри фигурата и да се оформи правилна стойка. Fitballs ви дават възможност да провеждате тренировките си по такъв начин, че ставите да не бъдат подложени на значително натоварване. Можете да тренирате всички мускули на тялото без излишен стрес върху краката.

Фитболът има характерната способност да разпределя натоварването по такъв начин, че да може да се използва от хора, страдащи от  травми, възрастни и бременни жени. Гимнастическата топка е чудесна за хора с увредени глезенни и коленни стави, както и за хора с наднормено тегло, разширени вени и други заболявания.

На бременни жени се препоръчва използването на йога топка по време на бременност и в пренаталния период. С помощта на специфична гимнастика, може да се постигне облекчаване на болката, да се стимулира родилната дейност, да се облекчи безпокойството и паниката.

100% безопасни за здравето

Гимнастическите топки са изработени от специален синтетичен материал, който е устойчив на пукнатини и разкъсвания. Материалът отговаря на всички стандарти, санитарни и хигиенни изисквания, освен това има голям запас на устойчивост. Продуктите от типа Slam Ball могат да се удрят в стена или под без никаква опасност, че ще се разкъсат или повредят.

Повърхността на специалната топка за упражнения, въпреки привидната ѝ гладкост, е напълно безопасна и предотвратява случайно изплъзване по време на игра или тренировка. Освен това представяме на своите клиенти гимнастически топки в голямо разнообразие от цветове. Това ще направи тренировките ви по-приятни и заредени с позитивни емоции.

Ползи от тренировките с фитбол

Отличната координация, съчетана с мускулна сила - това е много опасна комбинация, защото дава ловкост и сила, тоест, осигурява ви качествата на истински супер герой. За да развиете чувството си баланс отлична координация и да укрепите труднодостъпните мускули, е нужно да работите редовно с гимнастическата топка, закупена от нашия спортен магазин.

Топките са изработени от синтетичен полимер на базата на силикон и почти всяка от тях може да издържи тегло от 100 кг. Ако смятате, че съвременните гимнастически топки са подходящи само за жени, трябва да опитате това спортно оборудване, признато дори от звездите на световния спорт.

Големият комплекс от упражнения върху и с топката ви позволява да загреете стабилизиращите мускули, да тренирате вестибуларния си апарат, да се разтягате и в крайна сметка да придобиете неразрушима сила. Фитболът е универсален фитнес уред, разработен за поддържане на добра физическа форма, без риск от преумора и спортни травми.

Защо топките за спорт са наричани още медицински?

Упражненията с фитнес топка за тренировки ви позволяват да натоварите цялото тяло, да увеличите издръжливостта и физическата сила, да тренирате координацията и вестибуларния си апарат. Вие сами можете да изберете набор от упражнения в зависимост от желания резултат.

Топките за спорт са наричани още „медицински”, поради факта, че вземат участие в много рехабилитационни програми. Еластичността на топката позволява да се намали натоварването върху гръбначния стълб и ставите. Редовните упражнения подобряват кръвообращението и метаболизма.

С правилно избрана от специалист тренировъчна програма, може да се проведе контролирано раздвижване, без риск за травмиране на костите и ставите. Мускулите укрепват постепенно и възвръщат своята сила и еластичност. Този спортен уред е чудесно решение за бързо възстановяване след раждане, когато се цели връщане на добрата спортна форма и стройната фигура.

Защо да закупите някоя от нашите фитнес топки?

Ако търсите висококачествена топка за пилатес на достъпна цена, то вие сте попаднали на правилното място. Продуктите, включени в този раздел, са представители на различни категории: имаме класически гимнастически модели, както и специални тренировъчни варианти от серията HMS Slam Ball с тегло от 10 до 22 кг.

Можете да закупите също тренировъчна топка за фитнес Wall Ball Cross Training също с атрактивна цена. При тази серия теглото варира от 5 до 10кг, така че топките са подходящи за мъже и жени. Медицинските тренировъчни модели DBX Bushido са подходящи за физиотерапевтични упражнения и за тренировки на динамика и експлозивна сила.