Категории
Риболовен каяк с педали – Scorpio Fish 12 – 3.66 метра – Едноместен

Риболовен каяк с педали – Scorpio Fish 12 – 3.66 метра – Едноместен

Производител:Scorpio
Модел: Scorpio Fish 12 – 3.66 метра
  • 2,440.00 лв.

Опции


Scorpio Fish 12 е риболовен каяк с дължина 366 см с крачно задвижване. Благодарение на това задвижване каякът може да се движи както напред, така и назад, а каякарят (риболовецът) има свободни ръце, например за да държи въдица. Широкият кокпит на каяка позволява тролинг и спининг в изправено положение. Каякът развива максимална скорост до 10 km/h, а средната скорост на движение е 3-6 km/h. За задържане на посоката и нейната промяна каякът е оборудван с кормилно устройство, като управлението се извършва с джойстик, разположен на палубата точно до лявата ръка на каякаря. Корпусът на каяка е изработен във формата на катамаран, което му осигурява отлична стабилност и предотвратява голямото накланяне. Рамковата, регулируема седалка осигурява високо ниво на комфорт както за плуване, така и за няколко часа риболов без умора, а широката палуба позволява риболов в изправено положение.

Scorpio Fish 12 е отличен избор за реки, езера, водоеми, а също и за крайбрежни морски води. Формата и малкото му тегло позволяват каякът да бъде лесно натоварен в багажника на автомобила, като същевременно осигурява лесно пренасяне.

Задвижването на каяка може лесно да се повдигне от позицията на седалката, така че турбината да е над дъното, когато гребете в плитчините или се приближавате към брега. Каякът е стандартно оборудван с две вътрешни поставки за въдици, три водонепропускливи отделения за багаж, 4 дръжки за носене и две релси за закрепване например на GPS или друго оборудване, необходимо по време на риболов. От съображения за безопасност този каяк има 10 дренажни отвора ( с тапи), които позволяват на водата да се оттича от палубата, когато е залята от вълна.

ФУНКЦИИ: 

Scorpio Fish 12 има задвижваща система, която е по-тиха от зъбните предавки, така че няма да ви пречи при риболов.                                                    

Неплъзгащата се текстура на повърхността на палубата насърчава изправянето и замятането на въдицата.

Големият люк на носа с капак с щифтово заключване осигурява достатъчно място за оборудване и аксесоари.

Двете странични релси позволяват закрепването на различни аксесоари, като сонари, риботърсачи, GPS, държачи за въдици и държачи за напитки.

Голям люк зад седалката за съхранение на уловената риба.

Седалки с висока облегалка с регулиране отпред назад, за да паснат на каякари с различна дължина на краката за висок комфорт при плуване с по-малко умора.

Система за задвижване, даваща възможност за плаване напред и назад, за да се даде възможност за всеобхватно движение във водата с висока маневреност.

Лекият, но здрав корпус осигурява невероятна издръжливост и здравина, предлагайки отлична стабилност и видимост.

Лесно за управление копче за смяна на лопатките на руля, разположено от лявата страна на палубата.

Специален отвор в центъра на корпуса за лесно повдигане на двигателя над палубата при обръщане или слизане на сушата, като същевременно се предотвратява разливането на вода над палубата.

Въздухонепроницаеми тапи на палубата за осигуряване на перфектно уплътнение и запазване на палубата суха.

Подложка от EVA пяна в предната част на палубата, която позволява безшумно движение при риболов.

Специално пространство в предната и задната част на палубата, където може да поставите кръгли или правоъгълни PE охладители, за да се насладите на студени напитки, докато плувате.

Обтегачи около корпуса, разположени така, че да спасяват живота в случай на падане от каяка.

Име и моделМатериалДължинаШиринаТеглоМаксимално натоварване
Scorpio Fish 12Полиетилен3,66 метра0,84 метра39,5 кг150 кг